Na een rumoerige periode op het werk en vooral privé had ik een aantal coachingsvragen. Ik weet dat Christine mensen in hun kracht zet en daarmee verder helpt. Dit is precies wat ik zocht. Waar sta ik nu (wat beweegt mij, wat zijn mijn drijfveren) en hoe weet ik daarin standvastig te zijn. Ik heb Christine gevraagd mij hierin te helpen.

Zij kwam met het voorstel mij te coachen met haar paard, Didam. ik wel even bedenktijd gevraagd om hierover te beslissen. Het kwam op mij een beetje zweverig over en ik weet niet of dat wel bij mij past. Ik heb op internet gezocht wat zo’n coaching met paarden inhield. De zweverigheid verdampte daardoor en ik ging voor het eerst coaching doen met een paard.

Naar de manege. We hadden afgesproken in de manege waar het paard van Christine op stal staat. Voordat we met het paard gingen werken, heeft Christine uitgelegd hoe een paard reageert en dat het een kuddedier is en dat dat bepaald gedrag betekent. Een paard is in het hier en nu vangt non-verbale signalen op en reageert daarop. Je krijgt dus van het terug hoe je zelf op dat moment in je vel zit.

Samen met Didam. Didam vind ik een enorm groot paard. Verder was ik erg gespannen op dat moment. Zo’n groot paard en wat gaat er allemaal gebeuren, wat krijg terug van Didam? Tijd om een opdracht te doen met Didam. En ja een paard spiegelt echt. Ik was dus gespannen en die spanning ging over op Didam. Van het uitvoeren van de opdracht was geen sprake, ik kon niet eens verbinding met Didam maken/krijgen. Na een aantal minuten ben ik uit de ring gestapt. Ik moest eerst mijn spanning kwijt. Dat lukte met ademhalingsoefeningen. Didam was ook gespannen. Hij ontdeed zich van zijn spanning door op zijn rug te gaan liggen. (dit wist ik niet dat dit zo bij een paard werkte, maar Christine legde dat uit)

De 2e poging om de opdracht te doen ging beter. Ik moest Didam leiden door de ring. Het lukte mij om verbinding te maken met Didam en kom hem door de ring leiden. Op dat moment was ik mij niet bewust van de omgeving . Ik was er alleen met Didam (sorry Christine), prachtig als dit gebeurt. Na afloop hebben we besproken wat er gebeurde, wat ik er bij voelde.

Doordat Christine gefocust is op de woorden die je hierbij gebruikt, leverde dit mij 3 woorden op die in elke situatie in mijn leven kan gebruiken en die antwoord geven op mijn coachingsvraag. Het was een hele bijzondere ervaring. Ik kan het iedereen aanraden!!

Bedankt Christine en  Didam.