Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.

Paarden communiceren non-verbaal oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan ik de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in de ontwikkelingsvraag die op dat moment speelt.

Het belangrijkste effect van paardencoaching op mensen:
1. je kunt even niet zo goed nadenken met een los paard in de bak, waardoor rationele denkprocessen omzeild worden;
2. het paard neemt spanning van je over en reageert op je gevoel en uitstraling.

Door ons denken zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. Maar als je je gevoel onderdrukt, wil dit nog niet zeggen dat het weg is. Het paard merkt onmiddelijk dat er een belemmering zit en reageert hier op.

Doordat via de invloed van het paard als het ware een ‘andere ingang’ wordt genomen, namelijk via het gevoel, is de impact veel groter dan bijvoorbeeld bij een psycholoog aan tafel. Het paard, in combinatie met de vertaling van mij, zorgt er voor dat je denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht.

Workshops/trainingen

Ik organiseer workshops spiegelen met paarden voor mensen die kennis willen maken met paardencoaching.  De eerstvolgende workshop is de workshop 4 oktober. Deze workshop kan ook in company georganiseerd worden.

De eerstvolgende training is een open training  grenzen stellen (aanmelden mogelijk) op vrijdagochtend 3 november. Voor meer informatie klik hier

Ervaringen van coachees

Benieuwd naar een persoonlijke ervaring van een coachee? klik hier Benieuwd naar een ervaring van Christine? klik hier

neem contact op