Paardencoaching? Ik? Ja!

Posted by on jan 5, 2017 in Geen categorie | No Comments

Ik wist al een paar jaar van het bestaan van paardencoaching en ik had er ook een aantal keer gebruik van gemaakt in de ontwikkeling van teams waar ik leidinggevende van was. Niet eerder had ik zelf de behoefte gevoeld deze manier van coaching zelf te willen leren. Er zijn genoeg coaches die met paarden werken. Dus, wat zou ik daaraan toe kunnen voegen? Totdat ik zelf eigenaresse werd van een paard. Didam, een grote vriendelijke reus van 1.78 hoog. In een half jaar tijd kreeg ik door met hem te werken mooie diepe inzichten over mezelf. En was dat moeilijk? Nee, het enige wat hij deed was zichzelf zijn en het enige wat ik hoefde te doen was in zijn spiegel kijken. Confronterend, direct en uiteindelijk altijd positief.

Nou ben ik erg van het maken van handige combinaties, zowel in mijn privé leven als op het werk. Een logisch vervolg was voor mij dan ook het combineren van mijn liefde voor paarden, liefde voor het werken met mensen en de persoonlijke ervaring die ik heb met Didam en die ik graag wil delen. Ik ben in het najaar van 2016 gestart met een opleiding NLP coaching met inzet van paarden. En wat ben ik blij met deze keuze. Tijdens de opleiding vallen werk- en levenservaring, eerder gevolgde opleidingen en trainingen allemaal in elkaar in mijn persoonlijke systeem. Ik leer nieuwe vaardigheden en ik diep bestaande vaardigheden uit, het coachen met paarden is een jas die me naadloos past!

Inmiddels heb ik verschillende sessies mogen uitvoeren, tijdens de opleidingsdagen en de coachingssessies met ‘oefenklanten’. Al die sessies hebben voor mij iets gemeen, ze zijn keer op keer bijzonder. Ze raken de coachee op een dieper niveau en geven altijd antwoorden op de vragen die vooraf gesteld zijn. En het enige wat ik als coach hoef te doen is het laten gebeuren van de magie in de ring tussen de coachee en het paard, het stellen van de juiste vragen en het terugkoppelen van het gedrag van het paard aan de coachee. Wat heb ik een mooi vak!

Wil je meer weten? Ik vertel er graag over! Bellen, mailen, whatsapp alles kan en mag.

06-15629292 – cwijshake@gewoonwijs.nl

Leave a Reply